Krul officieel Ajacied: ik wil mijn ervaring doorgeven

Het is officieel: Tim Krul vervangt de naar FC Barcelona vertrokken Jasper Cillessen bij Ajax. De Amsterdammers huren de doelman voor een seizoen van Newcastle United.

De 28-jarige Hagenaar is herstellende van een knieblessure. "Het gaat goed. Aanstaande zondag zal ik nog niet keepen, dat wordt pas na de interlandperiode. En dan moet ik waarschijnlijk eerst wel een paar wedstrijden in het tweede elftal spelen, want wedstrijdritme is anders dan trainingsritme", vertelt hij op de clubsite.

Krul is blij met zijn tijdelijke, nieuwe werkgever. "Ik vind niet veel clubs gelijkwaardig aan Newcastle. Ajax zit wel in die categorie. Bij Ajax voetballen veel talenten en ik kijk ernaar uit om de ervaring die ik de afgelopen tien jaar heb opgebouwd door te geven aan de jongens hier."

Het is voor het eerst dat Krul duels gaat spelen in de eredivisie. Al op 17-jarige leeftijd liet hij ADO Den Haag achter zich voor een avontuur in Engeland. Zijn contract bij Newcastle loopt na dit seizoen nog een jaar door.

Opnieuw wissel Cillessen/Krul

Misschien wel de mooiste ervaring uit zijn carrière beleefde Krul op het WK in Brazilië, twee jaar geleden. In de kwartfinale tegen Costa Rica kwam de doelman vlak voor tijd het veld in voor, jawel, Cillessen.

Een tactische meesterzet van bondscoach Louis van Gaal, die resulteerde in een plaats bij de laatste vier. Sommige video's vervelen nooit.

WK 2014: Wissel Cillessen-Krul

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl