Apple
NOS Nieuws

'Apple wil sociale app en kijkt daarvoor naar Snapchat'

Apple werkt aan een video-app waarmee je binnen een minuut iets kunt opnemen, bewerken en delen. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van bronnen. De app, die sterk doet denken aan Snapchat, zou een antwoord zijn op andere socialemediaplatformen. Het bedrijf zou via de app relevant willen blijven voor jongeren.

Het is niet de eerste keer dat Apple probeert om een sociaal platform op te zetten. De vorige twee keren waren deze geïntegreerd met iTunes en Apple Music. Ping, geïntroduceerd in 2010, en Connect vorig jaar, waren beide geen succes. De vraag is of een video-app daar verandering in kan brengen.

Concurrentie

Apple heeft concurrentie van apps, zoals Facebook en Instagram, die al jaren hun eigen publiek hebben. Het is onduidelijk wat Apple daar aan kan toevoegen. Wel is het zo dat Apple via iCloud honderden miljoenen gebruikers heeft.

Grote vraag is of de app, zoals Apple Music, ook op Android beschikbaar komt. Dat zou het bereik enorm vergroten.

De app zit naar verwachting niet in iOS 10, maar komt pas begin volgend jaar uit. Als de app al uitkomt, want de bronnen van Bloomberg houden er ook nog rekening mee dat Apple het idee afschiet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl