NOS WielrennenAangepast

Etappezege Rabo-talent Matthews

Rabobank-renner Michael Matthews is winnaar geworden van de derde etappe in de Tour Down Under.

De Australiër was in de rit van Unley naar Stirling over 129 kilometer de snelste in de massasprint.

De pas 20-jarige Matthews, die dit jaar voor het eerst voor de Rabobank-formatie rijdt, versloeg in de sprint André Greipel en Matthew Goss. De Australiër Goss, winnaar van de eerste etappe, reed op tien kilometer van de meet nog lek, maar neemt door de knappe derde plaats wel de leiderstrui over van Robbie McEwen.

Thomas De Gendt (Vacansoleil), Andrei Koestsjynski, Luke Durbridge en Luis Pasamontes tekenden voor de vlucht van de dag. Zij hadden een maximale voorsprong van vijf minuten, maar werden op twintig kilometer van de finish gegrepen.

Met dank aan Tom Leezer

Matthews klom door zijn indrukwekkende sprintzege naar de vierde plaats in het klassement. "Ik heb alleen nog een foto gezien, maar het verschil was volgens mij heel ruim", zei een blije ploegleider Adri van Houwelingen op de website van de Rabobank.

"Op een overwinning rekenen moet je niet doen, want dat gaat dan bijna altijd fout, maar ik moet bekennen, dat ik er wel voorzichtig op hoopte. Michael heeft bijzondere mogelijkheden. Deze finale was ideaal voor hem."

Matthews dankte met name ploeggenoot Tom Leezer, die hem keurig lanceerde in de slotfase van de koers. "Ik lag vier kilometer voor de finish nog iets van vijftigste, maar Tom bracht mij in een perfecte positie voor de sprint. Het was een van de moeilijkste etappes in deze ronde, dus het is geweldig dat ik heb gewonnen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl