Verstappen jaagt in Boedapest op de bolide van Kimi Räikkönen
NOS Sport

Verstappen jaagt in België op beide Ferrari's

Formule1-coureur Max Verstappen staat te popelen om zijn bolide in België tot het uiterste te dwingen. "Ik heb hier nog niet veel geracet, maar ik ben vijftig kilometer verderop geboren. Het wordt megadruk met alle Nederlandse fans, dus ik heb er heel erg veel zin in", liet de Nederlander donderdag tijdens de persconferentie vanaf het circuit optekenen.

Dit weekend is het Belgische Spa Francorchamps het strijdtoneel voor de koningsklasse van de autosport en de jonge Nederlander is erop gebrand te gloriëren in zijn 'thuisrace'. Onder het toeziend oog van tienduizenden Nederlanders wil Verstappen een poging doen de beide Ferrari's - Sebastian Vettel (5 punten voorsprong) en Kimi Räikkönen (7 punten voorsprong) - voorbij te streven in het WK-klassement.

Max Verstappen in actie op Spa, vorig jaar in zijn Toro Rosso

"Het doel is om Ferrari achter ons te houden en we hopen in te lopen op Mercedes", vatte de Nederlander zijn strijdplan samen. Hij gaf toe nog niet goed te weten welke mogelijkheden zijn Red Bull heeft op het Belgische circuit. "Morgen gaan we de auto afstellen en moet ik 'm in de vingers zien te krijgen. Dan zien we waar we staan en wat haalbaar is dit weekend."

Concurrent erbij, kampioen op achterstand

WK-leider Lewis Hamilton begint in ieder geval met een achterstand aan de race: hij wordt in de startopstelling minimaal tien plaatsen teruggezet omdat het team in aanloop naar de race besloten heeft onder meer zijn motor te wisselen.

"Frustrerend", stelt de Brit. "Winnen zal voor mij bijna ondoenlijk worden. Maar in Hongarije werd ik ook eens vierde nadat ik van de laatste plek was gestart. Dat ga ik hier ook proberen."

Verstappen heeft er ook een geduchte concurrent bij. De 19-jarige Esteban Ocon beleeft zondag zijn debuut in de Formule 1 namens team Manor. De jonge Fransman gold als een grote rivaal van Verstappen in de Formule 3 en werd in de 'opstapklasse' van de Formule 1 kampioen in 2014. Dat jaar won Verstappen de meeste races, maar greep Ocon de titel.

De Fransman parafraseerde Verstappen toen hem gevraagd werd naar zijn jonge debuut: "Leeftijd is maar een nummer."

'Spring in de auto en rijd zo hard je kunt'

Verstappen heeft een helder advies voor zijn voormalige rivaal. "Spring in de auto en rijd zo hard je kunt." De Nederlander nam en passant een voorschot op een andere, toekomstige concurrentiestrijd: volgens hem zou het prachtig zijn als de Belg Stoffel Vandoorne zijn opwachting zou maken in de Formule 1.

De Vlaming is testrijder bij McLaren en wordt klaargestoomd voor een zitje in 2017. Het is de bedoeling dat hij dan Jenson Button of Fernando Alonso vervangt. "Dan kunnen de Belgische vlaggen de strijd aangaan met de Nederlandse", aldus Verstappen.

Max Verstappen in actie op Spa Francorchamps

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl