Pauline Ferrand-Prevot op de Olympische Spelen in Rio
NOS Wielrennen

Hels jaar dwingt Ferrand-Prevot voorlopig tot stoppen

Wielrenster Pauline Ferrand-Prevot, in 2014 wereldkampioene op de weg en in 2015 wereldkampioene in het mountainbike en het veldrijden, zet voorlopig een punt achter haar carrière. "Wielrennen is mijn grootste nachtmerrie geworden", schrijft de 24-jarige Française op haar Facebook-pagina.

Ferrand-Prevot, renster van de Nederlandse Rabobank-Liv-formatie, zegt dat ze een "hels jaar" achter de rug heeft. Nadat ze eind vorig jaar haar scheenbeen had gebroken, volgde een periode waarin ze te snel de training wilde hervatten en mede daardoor last kreeg van allergische reacties en oude blessures. Zo had ze onder meer te kampen met zenuwpijnen in de rug en de benen. "Elke training was een beproeving", zegt ze.

Ferrand-Pervot in actie op het onderdeel mountainbike bij de Olympische Spelen

De Olympische Spelen hadden het hoogtepunt in de carrière van Ferrand-Prevot moeten worden, maar eindigden voor haar in een bittere teleurstelling. In de wegwedstrijd finishte ze als 26ste, in de crosscountry bij het mountainbike stapte ze af. Ten overstaan van de Franse media maakte ze na afloop een radeloze en wanhopige indruk.

In een emotioneel bericht zegt Ferrand-Prevot nu: "Het verdriet zit hem niet in die ene race, het zit veel dieper. Ik beëindig mijn seizoen zonder te weten wanneer ik weer op de fiets stap. Het liefste wat ik deed was fietsen, maar het is mijn grootste nachtmerrie geworden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl