Minister Ploumen op weg naar begrotingsbesprekingen met het kabinet
NOS Nieuws

PvdA-minister Ploumen doet volgend jaar mee aan verkiezingen

Minister Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking komt voor de verkiezingen van 15 maart 2017 op de kandidatenlijst van de PvdA. Dat heeft zij op Facebook bekendgemaakt.

"Wat is de meest eervolle baan in Nederland? Volksvertegenwoordiger!" schrijft Ploumen. Zij heeft partijvoorzitter Hans Spekman en partijleider Diederik Samsom laten weten op de lijst te willen en mee te doen aan de campagne.

Ze wil vooral jonge mensen gaan opzoeken. "Want ik wil van hen zelf horen wat zij belangrijk vinden voor de toekomst van Nederland en van de wereld. En natuurlijk gaan de Limburgers me in de campagne vast veel tegenkomen op straat!"

Het is de eerste keer dat Ploumen aan Tweede Kamerverkiezingen meedoet. Van 6 oktober 2007 tot 22 januari 2011 was zij voorzitter van de PvdA. Daarvoor werkte zij onder meer voor hulporganisaties Cordaid en Mama Cash.

De PvdA maakt op 22 december de concept-kandidatenlijst bekend. Op het partijcongres van 14 en 15 januari stemmen de partijleden over de definitieve lijst.

Ploumen: mijn ouders hadden alleen lagere school

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl