Hope Solo
NOS Voetbal

Beledigen Zweden kost Solo zes maanden schorsing

Hope Solo, de keepster van het Amerikaanse nationale elftal, is door de Amerikaanse voetbalbond voor zes maanden geschorst vanwege beledigende uitspraken over de Zweedse voetbalsters. Solo noemde hen onder meer "een stelletje lafaards".

Solo nam haar tegenstandsters op de hak na de verloren kwartfinale tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Amerika werd uitgeschakeld na strafschoppen. Volgens Solo waren de Zweedse vrouwen te laf om zelfs maar aan aanvallen te denken tegen drievoudig olympisch kampioen Amerika.

Sunil Gulati, voorzitter van de Amerikaanse voetbalbond, noemde de uitspraken van Solo onacceptabel. "Dit is niet wat wij van een speelster van het nationale team verwachten. Zowel op het veld als daarbuiten symboliseren de Olympische Spelen de geest van fair play. Wij verwachten van al onze vertegenwoordigers dat ze daarnaar handelen."

Niet de eerste keer

De 35-jarige Solo, die 202 interlands op haar naam heeft staan, kwam al eerder in opspraak. Vorig jaar kreeg zij een schorsing van dertig dagen aan haar broek, eveneens vanwege onbehoorlijk gedrag. In haar privéleven is ze verwikkeld in een juridische zaak waarbij ze wordt beschuldigd van huiselijk geweld.

De bondscoach van Zweden, Pia Sundhage, reageerde overigens luchtig op de stekelige opmerkingen van Solo. "Het is prima een lafaard te zijn, zolang je wint", zei Sundhage.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl