Prince tijdens een optreden in 2010
NOS Nieuws

Landgoed Prince gaat in oktober open voor publiek

Paisley Park, het landgoed in Minneapolis van de in april overleden Amerikaanse zanger Prince, gaat op 6 oktober open voor het publiek. Dat heeft de beheerder van de nalatenschap van Prince bekendgemaakt. De verkoop van de eerste toegangskaarten start komende vrijdag al.

Het onderhoud en het beheer zal worden gedaan door hetzelfde bedrijf dat ook verantwoordelijk is voor Graceland, het landgoed van Elvis Presley. Het bedrijf hoopt op 1500 tot 2000 fans op drukke dagen.

Volgens Tyka Nelso, de zus van Prince, had de superster zelf graag gewild dat zijn complex opengesteld wordt voor het publiek. "Tot nu toe hebben maar een paar honderd mensen Paisley Park kunnen zien. Nu kunnen fans van over de hele wereld dit doen."

Bezoekers kunnen onder meer de opnamestudio zien waar Prince de meeste van zijn hits heeft opgenomen en geproduceerd. Verder mogen ze naar zijn privévertrekken en zijn er duizenden attributen te zien, zoals kleding die Prince droeg tijdens concerten, prijzen, muziekinstrumenten, kunst, auto's en motoren.

Prince overleed op 21 april. Hij werd bewusteloos gevonden in een lift. Hij had een overdosis pijnstillers genomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl