NOS Wielrennen

Kruijswijk valt uit in vijfde etappe Vuelta

Kruijswijk hard onderuit door paaltje in de weg

Voor Steven Kruijswijk zit de Vuelta er al na vijf etappes op. In de slotfase van de rit naar Lugo gaat de kopman van Lotto-Jumbo hard onderuit. Hij breekt bij de val zijn sleutelbeen en moet de strijd staken.

Ook Robert Gesink stond bij de Nederlander, die overigens al op ruime achterstand (+3.10) stond in het klassement.

De rit werd gewonnen door Gianni Meersman. De Belg was in Lugo de snelste in de sprint van een kleine groep. Er waren meer valpartijen in de slotfase.

Atapuma blijft in rood

Tiago Machado had in de 171 kilometer lange etappe 155 kilometer op kop gereden, eerst samen met de Fransman Morice, later alleen. Diep in de finale werd de Portugees opgeraapt.

Philippe Gilbert en Simon Clarke probeerden daarna op 3 kilometer, op een hellend stuk weg, een gat te slaan. Dat leek te lukken, maar na een korte aarzeling werden ze weer gepakt.

Paaltje

Kort daarop lag Kruijswijk plots op de grond, gevallen omdat een paaltje niet goed was aangeduid. Daarna volgde nog een grote valpartij in de straten van Lugo, waardoor slechts een klein groepje streed om de dagprijs. Omdat de valpartijen binnen de laatste drie kilometer plaatshadden, waren er geen tijdverschillen. De Colombiaan Darwin Atapuma behield daardoor de rode leiderstrui.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl