NOS Nieuws

Werkstraf geëist voor ophangen pop Feyenoord-doelman Vermeer

Het Openbaar Ministerie heeft een werkstraf van tachtig uur geëist, waarvan veertig uur voorwaardelijk tegen een man die in de Arena een pop ophing van Feyenoord-doelman Kenneth Vermeer. Het OM wil ook dat de Ajax-supporter de komende drie jaar niet meer in de buurt van het stadion komt.

Voorafgaand aan een wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord werd de pop met een koord om zijn nek opgehangen. Hij had een T-shirt aan. Op de voorkant van het shirt stond 'NSB', verwijzend naar de overstap van Kenneth Vermeer van Ajax naar Feyenoord. Er hing ook een spandoek met de tekst 'van godenzoon naar hoerenzoon'.

'Verdachte hing opblaaspop Vermeer op om lollig te doen'

De man ontkent dat hij het spandoek heeft opgehangen en dat hij de pop mee het stadion in heeft genomen. Hij geeft wel toe dat hij de pop heeft opgehangen. Maar naar eigen zeggen had hij niet gezien dat er 'NSB' op stond. Daar kwam hij achter door berichten die hij binnen had gekregen van vrienden. Zij hadden beelden op social media gezien, waarop hij te zien was met die pop. Hij zou de pop daarna hebben weggehaald.

Het OM vindt dat de man Kenneth Vermeer heeft bedreigd en beledigd. Justitie verwees daarbij met name naar de teksten op de pop.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl