NOS Nieuws

Ook Save The Children gaat de Middellandse Zee op

Save the Children gaat begin volgende maand met een reddingsschip de Middellandse Zee op, om migranten te redden die bij de oversteek naar Europa in problemen komen. Het schip gaat meevaren met zo’n twaalf schepen van maatschappelijke organisaties die al actief zijn op de Middellandse Zee.

De geredde migranten worden naar havens in Italië gebracht. Daar zijn teams van Save the Children om hen op te vangen. De reddingsacties worden gecoördineerd door de Italiaanse kustwacht.

Naast medisch personeel en reddingswerkers zijn specialisten aan boord voor de eerste opvang. Volgens de hulporganisatie is dat nodig omdat vooral de kinderen vaak getraumatiseerd zijn.

Bizar

Directeur Kraan van de hulporganisatie noemt het bizar dat het welvarende Europa het aan maatschappelijke organisaties overlaat om mensen te redden. "We snappen dat de vluchtelingencrisis politiek gevoelig ligt, maar dat is dan maar zo. Een kind laat je niet verdrinken."

Volgens Save The Children reisde ongeveer 85 procent van de kinderen die afgelopen jaar aankwamen in Italië zonder begeleiding van een volwassene. De hulporganisatie stelt dat een op de dertig mensen die aan de tocht beginnen, de overkant niet haalt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl