Esther Vergeer (l) schudt de hand van prinses Margriet

Geen 'loservlucht' bij Paralympische Spelen

Bij de Paralympische Spelen worden geen Nederlandse sporters voortijdig naar huis gestuurd. "Er komt geen loservlucht", zei assistent-chef de mission Esther Vergeer in het radioprogramma Met Het Oog Op Morgen.

Tijdens de Olympische Spelen mochten uitgeschakelde Nederlandse sporters niet tot het einde van het toernooi in het olympisch dorp blijven. Die maatregel leidde tot veel discussie. Veel olympiërs waren het er niet mee eens dat ze met een 'loservlucht' terug naar Nederland moesten.

Volgens oud-rolstoeltennisster Vergeer mogen de Nederlandse deelnemers aan de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro ook na verlies gewoon in het olympisch dorp blijven. "We gaan er met z'n allen naartoe en we komen met z'n allen terug."

Beter voorbereid

Aan de Paralympische Spelen, die van 7 tot en met 18 september zijn, doen meer sporters uit Nederland mee dan vier jaar geleden in Londen. Doordat Rusland op het laatste moment werd uitgesloten, kregen de zitvolleybalsters en de atleten Ranki Oberoi en Ingrid van Kranen gisteren alsnog te horen dat ze naar Brazilië mogen. In totaal gaan er 126 Nederlandse paralympische sporters naar Rio.

Het Nederlandse team is volgens Vergeer beter voorbereid dan in 2012. Toen haalde Nederland 39 medailles, waaronder een gouden plak voor Vergeer zelf. De huidige assistent-chef de mission hoopt dat Nederland dit jaar hoger eindigt in de medaillespiegel. "Dat moet je als sporter altijd nastreven."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl