Kevin Strootman (l) en Radja Nainggolan

AS Roma en Strootman grijpen naast Champions League

Het is Kevin Strootman met AS Roma niet gelukt zich te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League. De Romeinen, die het duel met negen man eindigden, kregen in eigen huis met 3-0 klop van FC Porto.

Felipe tekende al in de achtste minuut met een kopbal van dichtbij voor het eerste doelpunt van de wedstrijd. Een half uur later mocht Daniele De Rossi inrukken en kort na rust mocht ook Emerson gaan douchen.

Met het negental slaagde AS Roma er niet in de goede uitgangspositie (1-1) te verzilveren. Miguel Layun en Jesus Corona (oud-FC Twente) maakten de score pijnlijk.

Ben Sahar (r) na zijn doelpunt

Celtic bereikte de groepsfase met de hakken over de sloot. Thuis wonnen de Schotten vorige week met 5-2 van Hapoel Beer Sheva, maar in Israël kreeg de landskampioen het nog Spaans benauwd.

Uiteindelijk kwamen de Israëliërs, die bij 0-0 nog een penalty misten, één doelpunt tekort: 2-0. Namens Hapoel opende Ben Sahar, die in het verleden voor De Graafschap en Willem II speelde, de score.

Misidjan

Een andere oud-speler van Willem II, Virgil Misidjan, was trefzeker voor Loedogorets. De Bulgaarse club speelde met 2-2 gelijk tegen Viktoria Plzen en dat was ruim voldoende voor plaatsing na de 2-0 zege van vorige week.