Richel Hogenkamp
NOS Sport

Zes Nederlanders in kwalificatietoernooi US Open

Robin Haase en Kiki Bertens zijn dankzij hun hoge plaats op de wereldranglijst al zeker van deelname aan de US Open, maar zes andere Nederlandse tennissers zijn aangewezen op de route via het kwalificatietoernooi. Vier vrouwen en twee mannen doen op die manier een gooi naar een plek in het hoofdschema.

Michaëlla Krajicek treft dinsdag in New York in de eerste kwalificatieronde Montserrat Gonzalez uit Paraguay, Cindy Burger ontmoet de Spaanse Lourdes Dominguez en Richel Hogenkamp speelt tegen de Chileense Daniele Seguel. Lesley Kerkhove komt woensdag pas in actie en moet het dan opnemen tegen Isabella Sjinikova uit Bulgarije.

Antal van der Duim en Thiemo de Bakker spelen de kwalificaties bij de mannen. Van der Duim ontmoet de Canadees Steven Diez en De Bakker staat tegenover de Oostenrijker Dennis Novak.

Vinger

Igor Sijsling moet het vierde en laatste grandslamtoernooi van het seizoen aan zich voorbij laten gaan. Hij blesseerde onlangs zijn vinger en is voorlopig uitgeschakeld.

De US Open beginnen op maandag 29 augustus. De titel bij de mannen kwam vorig jaar in handen van de Serviër Novak Djokovic. Bij de vrouwen ging verrassend Flavia Pennetta met de hoofdprijs aan de haal. De Italiaanse zette na afloop van vorig seizoen een punt achter haar loopbaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl