Ralf Seuntjens (m) baalt na een gemiste kans

Eerste nederlaag VVV-Venlo, Jong Ajax aan kop

VVV-Venlo heeft in de Jupiler League na drie overwinningen op rij zijn eerste nederlaag moeten incasseren. De ploeg uit Limburg verloor thuis met 2-1 van Jong PSV, dat nu samen met FC Volendam en Jong Ajax aan de leiding gaat.

Aanvankelijk was er weinig aan de hand voor VVV. De ploeg controleerde en kwam via een mooi schot van Clint Leemans op 1-0. Vlak voor rust kopte Sam Lammers echter de 1-1 binnen en na rust kreeg Leemans al snel rood (tweede geel). In de slotfase scoorde Jordy de Wijs uit een vrije trap.

Jong Ajax greep de leiding door Fortuna Sittard met 2-1 te verslaan. FC Volendam kwam na een 5-2 zege bij FC Den Bosch eveneens op tien punten.

De stand bovenin de Jupiler League

Geen winnaar

Het treffen tussen SC Cambuur en De Graafschap, clubs die vorig seizoen nog op het hoogste niveau speelden, leverde geen winnaar op. Het werd in Leeuwarden 1-1.

Jerge Hoefdraad zette de thuisploeg na een half uur op 1-0, de Pool Piotr Parzyszek bepaalde de eindstand.