Steven Kruijswijk
NOS Wielrennen

Kruijswijk kroop omhoog: voelde me niet goed

De eerste aankomst bergop in de Vuelta is voor Steven Kruijswijk op een deceptie uitgelopen. De kopman van Lotto-Jumbo verloor ruim twee minuten op de Franse dagwinnaar Alexandre Geniez. Erger was het verlies op klassementstoppers als Alejandro Valverde , Chris Froome en Nairo Quintana, die zo'n anderhalve minuut eerder dan de Nederlander de streep passeerden.

"Ik ben met ambities aan de Vuelta begonnen, dus dan wil je erbij zitten tijdens de eerste aankomst bergop. Dat zat er niet in. Ik voelde me niet goed. Voor mij was het omhoog kruipen. Ik kon de schade niet echt beperken", gaf Kruijswijk aan.

Ziek na de Spelen

Kruijswijk reed in Rio de olympische wegwedstrijd, maar werd daarna ziek. "Deze aankomst kwam wat te vroeg, dat is balen. Ik heb weinig kunnen trainen door de ziekte. Ik heb nu even een terugslag. Ik moet zorgen dat ik in de ronde kan groeien om er nog iets moois uit te slepen. Ik ben niet in topvorm, maar verwacht wel dat er verbetering in komt, want ik voel me weer fit en gezond."

Dinsdag staat er opnieuw een zware etappe op het programma. De kopman van Lotto-Jumbo heeft het klassement zeker nog niet uit zijn hoofd gezet. "Ik heb nog steeds vertrouwen. De ploeg was heel sterk. Eerst dinsdag maar eens kijken, dan weten we meer."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl