NOS Nieuws

Indiase man geopereerd na inslikken veertig messen

Een Indiase man heeft in twee maanden tijd veertig messen ingeslikt. De messen moesten stuk voor stuk operatief verwijderd worden. "Hij had een sterke drang om metaal te eten. Zelfs voor ons, de ervaren chirurgen, was het eng", vertelt de dokter die de operatie leidde.

"We waren zo nerveus", gaat dokter Jatinder Malhotra verder. "Door een kleine fout zou hij al dood kunnen gaan. In de twintig jaar die ik als dokter werk, had ik dit nog nooit gezien."

Het duurde volgens Malhotra twee dagen om een diagnose te stellen en een operatieplan te maken. Tijdens de vijf uur durende operatie vonden de doktoren ook opvouwbare messen, die soms uitgevouwen wel 18 centimeter lang waren. "De patiënt heeft de messen opgevouwen en niet opgevouwen doorgeslikt. Sommige messen waren al kapot en begonnen te roesten."

Verslaving

De 42-jarige patiënt moet nog een paar dagen in het ziekenhuis blijven om geobserveerd te worden door psychiaters. "Ik weet niet waarom ik messen at", vertelt hij. "Ik vond de smaak gewoon lekker en ik raakte verslaafd. Het was vergelijkbaar met een alcoholverslaving."

Volgens dokter Malhotra heeft de man een zeer zeldzame psychische ziekte. "We hebben tegen hem gezegd: als je ooit nog zin hebt in ijzer, eet dan liever spinazie."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl