NOS Nieuws

Oud-basketballer Kobe Bryant gaat investeren in start-ups

Kobe Bryant, die afgelopen april een punt achter zijn basketbalcarrière zette, begint een investeringsfonds. Samen met ondernemer Jeff Stibel brengt hij 100 miljoen dollar bij elkaar om start-ups van kapitaal te voorzien.

Volgens The Wall Street Journal gaat het fonds 'Bryant Stibel' heten en zullen de twee investeerders kantoor houden in Los Angeles. Het fonds zal zich richten op start-ups in de technologiesector en de mediawereld. Ook jonge bedrijven die op een slimme manier data verzamelen en inzichtelijk maken komen in aanmerking voor een investering.

Bryant en Stibel verwachten dat het fonds enkele jaren actief zal zijn. Er worden geen andere investeerders toegelaten - de twee denken voorlopig genoeg te hebben aan het bedrag dat ze hebben neergelegd. De belegger en de basketballer deden al eerder zaken: sinds 2013 staken ze geld in vijftien verschillende start-ups.

Bryant, die zijn hele NBA-loopbaan bij de Los Angeles Lakers speelde, is niet de eerste basketballer die het probeert als durfinvesteerder. Shaquille O'Neal, Carmelo Anthony en Steph Curry steken ook geld in start-ups.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl