NOS Nieuws

Jongen (12) met bomgordel gestopt door Iraakse politie

Iraakse politie pakt twaalfjarige jongen op met bomgordel

Iraakse agenten hebben in de noordelijke stad Kirkuk een aanslag voorkomen door een bomgordel van een kind af te pakken. De jongen, die volgens de politie een jaar of twaalf is, zou gisteravond onderweg zijn geweest naar een moskee om daar het explosief op zijn lichaam tot ontploffing te brengen.

De jongen droeg een wijd T-shirt van FC Barcelona met daaronder de bomgordel. Agenten pakten hem vast en wisten hem van het explosief te ontdoen.

Volgens lokale media zijn er eerder op de avond op andere plekken in de stad ook zelfmoordaanslagen gepleegd. Drie mensen raakten daarbij gewond.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Zaterdag blies een jongen van tussen de 12 en 14 jaar oud zichzelf op op een bruiloft in het Turkse Gaziantep. Zeker 50 mensen kwamen om het leven en 69 mensen raakten gewond. Volgens president Erdogan is de aanslag mogelijk gepleegd door Islamitische Staat.

De jongen in Kirkuk wordt door de Iraakse autoriteiten ook in verband gebracht met IS. De afgepakte bomgordel is later gecontroleerd tot ontploffing gebracht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl