Een fragment uit het item van Nieuwsuur in de klas
NOS Nieuws

Schooltv ingezet tegen spanningen Turkse Nederlanders

Een speciale aflevering van Nieuwsuur in de klas moet helpen spanningen te voorkomen tussen groepen Turkse Nederlanders op school. Door middel van het filmpje kunnen leraren in de klas een gesprek voeren over wat er in Turkije is gebeurd.

Het speciale item over de situatie in Turkije staat op de site van NTR Schooltv. In tien minuten wordt er teruggekeken op de avond van de staatsgreep en gesproken over de nasleep, onder anderen met een Turks-Nederlandse leraar.

Volgens de eindredacteur wordt er over ingewikkelde onderwerpen gesproken in de klas, maar missen kinderen vaak context. Daarom willen Schooltv en Nieuwsuur gaan samenwerken om meer korte educatieve video's online te plaatsen.

Vernielingen

De Turkse president houdt geestelijke Gülen verantwoordelijk voor de staatsgreep. Na de couppoging in het land zijn er spanningen tussen de aanhangers van Erdogan en Gülen.

De beschuldigingen hebben ook in Nederland al geleid tot vernielingen. De locoburgemeester van Rotterdam vreest dat de couppoging ook in de schoolklassen zal doorklinken, nu de vakanties aflopen.

Schooltv is sinds 2013 uitsluitend op internet te bekijken. Volgens de NTR bezoeken zo'n miljoen mensen per maand de site.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl