NOS Nieuws

Automobilisten last van pinstoring bij tankstations

Automobilisten hebben vanmorgen last gehad van een pinstoring bij veel tankstations. Omdat er niet kon worden betaald, kozen sommige chauffeurs ervoor om maar voor een paar euro te tanken en dan door te rijden naar een ander station.

De storing begon volgens Betaalvereniging Nederland iets voor 08.00 uur en duurde ongeveer een uur. Voor dat tijdstip waren op sociale media al mensen die niet met de kaart konden betalen aan de pomp.

De storing is inmiddels verholpen en de pinautomaten gaan geleidelijk weer in werking.

"Wij hebben het opgelost met een noodpinapparaat", zegt Ewout Klok, tankstationhouder in Hoogeveen en voorzitter van Branchevereniging BETA.

Bij hem begon de pinstoring al om 06.00 uur. "De mensen moesten wel wat langer wachten om te kunnen pinnen en dat leverde soms wat frustraties op. Maar we hebben ze een kopje koffie gegeven en uiteindelijk begreep iedereen het wel."

Het is overigens niet voor het eerst dat tankstations last hebben van een pinstoring. "Het komt vaak voor op feestdagen. Tweede Kerstdag is echt een dramadag."

"De oorzaak lijkt te liggen in het pinnetwerk waar de tankstations bij aangesloten zitten", zegt een woordvoerder van Betaalvereniging Nederland. "Mensen die niet kunnen pinnen, mochten een eenmalige machtiging afgeven. Of anders natuurlijk cash betalen."

Volgens Betaalvereniging Nederland kwam de storing vooral voor bij de tankstations van Shell.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl