De A1 vanochtend bij Muiderberg
NOS Nieuws

Wegdek A1 beschadigd, tot vanmiddag overlast richting Amsterdam

Door herstelwerkzaamheden op de A1 is bij knooppunt Muiderberg tot 15.00 uur slechts een rijstrook open voor verkeer vanuit Amersfoort richting Amsterdam. Rijkswaterstaat zegt dat de vertraging op kan lopen tot meer dan een uur en adviseert weggebruikers om thuis te werken.

De problemen zijn ontstaan door de sloop van de oude spoorbrug bij Muiderberg. Die was lastiger dan voorzien door het staal dat in de brug is verwerkt. De sloopwerkzaamheden werden rond 01.00 uur vannacht afgerond, maar door vallend beton is het wegdek onder de brug ernstig beschadigd. Een beschermende zandlaag op het asfalt kon dat niet voorkomen, zegt Rijkswaterstaat.

De reparatiewerkzaamheden aan het asfalt zijn al begonnen; die duren naar verwachting dus tot vanmiddag. De verwachting is dat door die werkzaamheden ook op de omleidingsroutes via de A27, A12 en A2 veel vertraging ontstaat.

Welke weggebruikers hebben last van de uitgelopen werkzaamheden?

Verkeer uit de richting van Almere kan volgens Rijkswaterstaat nu drie rijstroken gebruiken, maar tussen 10.00 en 15.00 uur is ook vanuit Almere richting Amsterdam slechts een rijstrook beschikbaar bij Muiderberg.

Het verkeer op de A1 vanuit Amsterdam richting Amersfoort kan sinds 05.00 uur over de nieuwe weg, de nieuwe brug over het Amsterdam Rijnkanaal en het aquaduct rijden.

Rijkswaterstaat voerde het hele weekend een mega-operatie uit op de A1. De weg ging daarvoor grotendeels dicht. Rijkswaterstaat waarschuwde gistermiddag al dat de ochtendspits waarschijnlijk rekening moest houden met extra reistijd en vertraging.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl