NOS Sport

Rio neemt afscheid van de Olympische Spelen

"Het waren prachtige Olympische Spelen. In een prachtige stad." Met die woorden heeft IOC-voorzitter Thomas Bach vannacht de 28ste Zomerspelen in Rio de Janeiro afgesloten.

"De afgelopen zestien dagen heeft een verenigd Brazilië de hele wereld vermaakt met zijn onweerstaanbare levensvreugde. Dank jullie wel."

Voordat Bach het woord nam, liepen sporters van de 205 deelnemende landen nog een keer het Maracanã-stadion binnen. Sanne Wevers ging als vlagdraagster de Nederlandse equipe voor.

Op Anna van der Breggen na, zij heeft de eerste wielerwedstrijd in Europa alweer achter de rug, liepen alle goudenmedaillewinnaars mee met de sluitingsceremonie. De meesten bleven niet wachten in het regenachtige Maracanã tot de toespraak van Bach. "Het is koud", bekende handbalkeepster Tess Wester.

Zij en vele andere Nederlanders namen bijtijds weer de bus naar het olympisch dorp. En zo zagen zij niet hoe de olympische vlag symbolisch werd overgedragen aan de stad waar de volgende Zomerspelen plaatshebben in 2020: Tokio.

  • ANP
    Sanne Wevers
  • Getty
    Roeister Ilse Paulis maakt een foto
  • Getty
    Hockeysters Dirkse van den Heuvel, Van As en Hoog
  • Getty
    Koning Willem-Alexander in Maracanã

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl