• EPA
    Frank de Boer (r) en zijn collega Michel Kreek
  • AFP
    Frank de Boer

Frank de Boer is er niet in geslaagd zijn debuut in de Serie A op te luisteren met een overwinning. Hij zag zijn nieuwe club Internazionale in Verona met 2-0 verliezen van Chievo.

Beide doelpunten kwamen op naam van Valter Birsa. Kort na rust kwam de thuisploeg op voorsprong en tien minuten voor tijd viel de beslissing.

De Boer, die twee weken geleden werd aangesteld als trainer, speelde met Inter pas één oefenwedstrijd. Volgende week wacht hem een thuiswedstrijd tegen Palermo.

Doelpunt Hoedt

Lazio was met drie Nederlanders in de basisformatie te sterk voor Atalanta (4-3). Wesley Hoedt scoorde eenmaal. Ook Stefan de Vrij en Ricardo Kishna verschenen aan de aftrap. De Vrij lijkt op tijd fit voor de eerste wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Zweden op 6 september in de WK-kwalificatie.

Stefan de Vrij en Wesley Hoedt

Dries Mertens behoedde Napoli voor een nederlaag. De oud-speler van PSV scoorde tweemaal voor zijn ploeg tegen Pescara (2-2). Timo Letschert leverde geen bijdrage aan de zege van Sassuolo bij Palermo (1-0). Hij zat de hele wedstrijd op de bank in Sicilië.