Gareth Bale viert een doelpunt tegen Real Sociedad

Real Madrid begint seizoen met zege

Real Madrid is met een zege aan de nieuwe competitie begonnen. De winnaar van de Champions League zette in de openingswedstrijd van het seizoen Real Sociedad met 3-0 aan de kant.

Al in de tweede minuut opende Gareth Bale na een voorzet van Dani Carvajal de score met een ferme kopbal. Vlak voor rust kwam Real op 2-0: Raphaël Varane vond Marco Asensio, die met een lob keeper Gerónimo Rulli verschalkte.

Toni Kroos schoot in de tweede helft nog op de lat en in blessuretijd bepaalde Bale na een counter de eindstand op 3-0.

Bij Real Madrid ontbrak Cristiano Ronaldo, die nog niet hersteld is van de blessure die hij in de finale van het EK opliep.

Barcelona opent seizoen met zesklapper

Barcelona gaf zaterdag Real Betis een pak slaag: 6-2. Camp Nou was weer eens het decor van een Messi-Suárez-show. De Argentijn nam twee goals en een assist voor zijn rekening en de Uruguayaan vond driemaal het net voor de kampioen.

Neymar, de derde ster van de Barcelona-aanval, bracht ondertussen op de Olympische Spelen zijn land in vervoering door Brazilië voor het eerst voetbalgoud te bezorgen.