Dirk Kuijt wordt gewisseld en snapt de ophef in de media niet over het wisselbeleid
NOS Voetbal

Kuijt snapte wissel: anderen maakten zich drukker dan ik

Hij is 36 jaar, aanvoerder van Feyenoord en nog fit genoeg om in de top van het Nederlandse voetbal mee te draaien. Maar de tijd van ijzeren longen en een oneindige serie wedstrijden lijkt voor Dirk Kuijt stilaan voorbij. Hij wordt vaker dan voorheen gewisseld: vorige week nog tegen FC Twente werd Kuijt na een uur vervangen.

"Ik heb het gevoel dat mensen zich drukker om die wissel maakten dan ikzelf", zegt Kuijt nu een week later. "Ik wil gewoon graag spelen en als je dan gewisseld wordt, dan is dat teleurstellend. Ik ben 36, op het moment dat ik dat niet meer heb, dan denk ik dat ik ermee moet stoppen."

Kuijt: anderen maken zich drukker om wissels dan ik

De Katwijker is realistisch over zijn eigen presteren. "Op het moment dat je niet betrokken bent bij doelpunten of assists, dan laat je anderen aan het woord. En ik vond dat wel prima. Anderen suggereren dat ik boos en teleurgesteld was. Dat hoort erbij. Ik speel bij Feyenoord en dan lig je onder een vergrootglas."

Dirk Kuijt vorig seizoen

Kuijt maakte vorig seizoen 19 doelpunten in 32 competitiewedstrijden en was in bijna alle wedstrijden een bepalende factor. Dit jaar heeft hij het net nog niet gevonden. "Ik moet altijd wel even op stoom komen", aldus Kuijt.

"Vorig jaar had ik in het begin ook drie penalty's. Op dit moment ben ik gewoon onderdeel van het team. Ik kan niet 34 wedstrijden op rij scoren en bepalend zijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl