Caleb Ewan
NOS Wielrennen

Ewan wint Cyclassics na uitsluiting Bouhanni

Caleb Ewan heeft de 21ste editie van de Cyclassics gewonnen. De Australiër van Orica werd eigenlijk tweede, achter de Fransman Nacer Bouhanni van Cofidis, maar die werd gediskwalificeerd vanwege onregelmatig sprinten. De Duitser John Degenkolb (Giant) schoof op naar plaats twee en de Italiaan Giacomo Nizzolo (Trek) werd derde.

De zege in de Cyclassics wordt vaak in de massasprint betwist, al zag er dat dit keer niet naar uit. Zes man reden de hele dag op kop, ook toen de Waseberg (700 meter à 16%) voor de vierde en laatste keer bedwongen was en er nog maar zestien kilometer te gaan was tot de finish in Hamburg. Maar de sprinters kregen de vluchters te elfder ure toch nog te pakken.

Dringen

Met nog vier kilometer te gaan hadden Kamil Gradek, Matej Mohoric, Allesandro De Marchi en Lukas Pöstlberger nog dertig tellen marge op het jagende peloton, dat na 217 van de 218 af te leggen kilometer de vier overgebleven vluchters inrekende.

Vervolgens was het dringen geblazen bij de sprinters, was er een grote valpartij en ging Nizzolo als eerste aan. Dat was te vroeg, zo bleek, want Bouhanni ging erop en erover. Maar de zwieper die hij uitdeelde, kwam hem duur te staan.

Danny van Poppel liet zich ook gelden in de sprint, die hem net geen plaats op het podium opleverde. Dylan Groenewegen, die vrijdag nog de overwinning vierde in de Arnhem-Veenendaal Classic, kwam als zesde over de finishlijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl