Enes Ünal viert zijn treffer tegen FC Groningen

Twente bezorgt Groningen derde nederlaag in spektakelstuk

FC Twente heeft aan de hand van Enes Ünal de eerste punten van het seizoen vergaard. De Tukkers wonnen met 4-3 bij FC Groningen, dat als enige eredivisieclub nog puntenloos is.

Nadat beide ploegen grote kansen hadden gemist, werd Ünal met een hattrick in 16 minuten de grote man bij FC Twente. En elke treffer mocht er zijn: een schot van net buiten het strafschopgebied (23.), een volley na aanname op de borst (36.) en nog een schot van ver (39.).

Met een ruststand van 3-0 leek de wedstrijd al gespeeld. Maar vlak na de hervatting gaf Mimoun Mahi FC Groningen met een rake inzet van dichtbij weer hoop. Chinedu Ede en Hakim Ziyech verzuimden de wedstrijd te beslissen, waarna Oussama Idrissi met een hard schot de spanning in de 69ste minuut helemaal terugbracht.

Uit een vrije trap maakte invaller Danny Hoesen in de 84ste minuut de 3-3. In de slotfase zochten beide ploegen nog de overwinning en FC Twente was daarin succesvol: Jari Oosterwijk, ingevallen voor Ünal, bezorgde de Tukkers twee minuten in blessuretijd alsnog de zege.

Trainer Ernest Faber (FC Groningen) op de bank in de Euroborg

"Toch nog met lege handen...", mopperde Ernest Faber. De trainer van FC Groningen had zijn ploeg een matige eerste helft zien afleveren. Een 0-3 ruststand was het pijnlijke gevolg. "Maar in de tweede helft hebben we laten zien dat wij energie en passie kunnen brengen. Dat we dan op het laatst in alle emotie het overzicht verliezen en dan toch nog verliezen, is zonde."

De coach, die met FC Groningen nog altijd op zijn eerste competitiepunten wacht, had niettemin wel aanknopingspunten voor de nabije toekomst gevonden. "In de tweede helft zag ik vooral qua lef dingen waar we mee verder kunnen. En dat we van 0-3 terugkomen, moet ons veel zelfvertrouwen geven."