Frank de Boer op de persconferentie
NOS Voetbal

De Boer begint Italiaanse avontuur bij 'Vliegende Ezels'

Frank de Boer begint vanavond (20.45 uur) officieel aan zijn nieuwe avontuur bij Inter. Bij Chievo Verona, de club met de prachtige bijnaam 'De Vliegende Ezels', start de competitie voor de voormalige trainer van Ajax.

De Boer was vorige week dinsdag bij zijn presentatie voor de internationale pers realistisch. "Twee weken voorbereiding is weinig", erkende De Boer. "Het is geen ideale situatie, dat is duidelijk. Maar we hebben een getalenteerde, ervaren ploeg. Deze selectie heeft veel meer ervaring dan Ajax, dus ik verwacht dat ze sneller mijn ideeën zullen overnemen. Na de winterstop zullen we zien hoe ver we zijn..."

Gistermiddag gaf De Boer op de persconferentie aan dat hij klaar is voor zijn competitiedebuut met Internazionale. "We hebben ons heel goed voorbereid. We zijn pas anderhalve week hier, maar ik heb er veel vertrouwen in. Ik heb goede dingen gezien en de spelers hebben zin om te beginnen."

"Ik heb contact gehad met Aron Winter en Clarence Seedorf, die hier hebben gespeeld. Ze hebben me veel verteld over Inter en het Italiaanse voetbal'', aldus De Boer.

Frank de Boer en oud-speler Javier Zanetti

Versterkingen op middenveld

Over eventuele versterkingen wilde De Boer niet veel kwijt. "Misschien zitten we enigszins dun in onze middenvelders. Maar we zullen zorgvuldig moeten kijken naar versterkingen. We hebben nog even de tijd."

Hij wilde op de persbijeenkomst zijn opstelling nog niet prijsgeven. "Dat deed ik bij Ajax ook niet. Dat zullen jullie zondag zien.''

De Boer werkte de persconferentie in het Engels af. Hij zei dat hij er hard aan werkt om Italiaans te leren. "Ik heb nu drie lessen gehad en doe mijn huiswerk. Ik hoop de taal snel te kunnen spreken.''

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl