NOS NieuwsAangepast

Weinig vertraging door acties grondpersoneel KLM

Zo'n dertig vliegtuigen zijn vanmorgen vertrokken met een kleine vertraging door de acties van het grondpersoneel van KLM. Dat zegt vakbond FNV na afloop van de acties, die van 9.00 tot 13.00 uur duurden.

Gisteren voerde de FNV ook al actie op Schiphol. Volgens woordvoerder Leen van der List van FNV Luchtvaart waren de acties dit weekend nauwelijks te merken voor de passagiers. "Dat was ook niet de bedoeling. We wilden aan KLM tonen dat de werkdruk voor het personeel te hoog is."

De vakbond FNV heeft zo'n 230 leden van het KLM-grondpersoneel gevraagd om vandaag in actie te komen voor een betere cao. Ze hielden zich strikt aan de regels, waardoor zware koffers niet werden getild en er op het terrein niet harder werd gereden dan toegestaan.

Rechtszaak

Luchthaven Schiphol en KLM bevestigen dat de vertragingen minimaal waren en dat het voor passagiers nauwelijks merkbaar was.

De FNV wilde eerst gaan staken voor een betere cao, maar dat werd door de rechter verboden, voor zolang het toeristenseizoen duurt. De vakbond gaat hier dinsdag over in beroep bij het gerechtshof in Amsterdam.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl