Team Sky in actie tijdens de ploegentijdrit
NOS Wielrennen

Team Sky slaat eerste slagje in Vuelta

De eerste opdracht in de Vuelta a España is een prooi geworden voor Team Sky. De Britse wielerformatie, met onder anderen Tourwinnaar Chris Froome in de gelederen, won de ploegentijdrit tussen Ourense en Celanova over 27,8 kilometer.

Eerste drager van de rode leiderstrui is de Brit Peter Kennaugh, die bij de winnende ploeg als eerste de eindstreep passeerde.

Fractie

Sky noteerde op het licht golvende parcours een tijd van 30.37 en was daarmee letterlijk een fractie van een seconde (0,2) sneller dan Movistar, de Spaanse ploeg rond Nairo Quintana, de Colombiaanse nummer drie in de Ronde van Frankrijk, en Alejandro Valverde.

BMC, dat vorig jaar de tijdrit won en regerend wereldkampioen is, leek lang op weg naar de zege. De Amerikaanse ploeg liet halverwege de beste tijd noteren, al waren de verschillen nog marginaal. Zo kwam Sky als derde door op 0.07 en was Movistar ook nog allesbehalve kansloos als nummer vijf op 0.13.

Team Sky op het erepodium

Kruijswijk

Lotto-Jumbo, dat met Steven Kruijswijk als kopman naar Galicië was afgereisd, had 28 tellen meer nodig dan Sky en Movistar en eindigde op de zesde plaats. Kruijswijk hoopt in Spanje de teleurstelling weg te spoelen van de na een val misgelopen eindzege in de Giro eerder dit jaar.

Robert Gesink moest onderweg afhaken. Hij gaf 2.47 toe op zijn ploeggenoten. Maar de grote verliezer van de dag was Alberto Contador. De Spanjaard aast op een vierde eindzege, maar moest met Tinkoff 0.52 toegeven op de concurrenten Froome, Valverde en Quintana.

De tijdregistratie verliep overigens allesbehalve vlekkeloos: er was onduidelijkheid over de precieze tijden van Sky en Movistar en Lotto-Jumbo werd aanvankelijk neergezet als 21ste en voorlaatste in de uitslag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl