Sloop van de oude spoorbrug over de A1
NOS Nieuws

Files door werkzaamheden A1

De afsluiting van de snelweg A1 tussen Diemen en Muiderberg heeft de hele dag voor files gezorgd. Op de A1 richting Amsterdam stond rond het middaguur een file van 8 kilometer. Die nam daarna wel af. Ook op de omleidingsroute via de A2 richting Utrecht was het druk en reed het verkeer langzaam.

Door werkzaamheden op de A1 tussen Diemen en Muiderberg is de snelweg het hele weekend grotendeels afgesloten. Maandagochtend om 05.00 uur gaat de nieuwe snelweg open, met een aquaduct in plaats van een brug over de Vecht bij Muiden.

Het verkeer richting Amsterdam wordt over twee geïmproviseerde rijstroken geleid. Het verkeer de andere kant op wordt omgeleid via Utrecht.

Grote werkzaamheden aan weg en spoor bij Muiderberg

Ook al stonden er wel files door de werkzaamheden, de gevreesde chaos bleef uit. "Het valt ons reuze mee", zegt Heleen de Geest van de ANWB. "Het is natuurlijk ook uitgebreid in het nieuws geweest, dus waarschijnlijk hebben automobilisten er toch rekening mee gehouden."

Dit weekeinde wordt ook de nieuwe spoorbrug over de A1 aangesloten. Mede daardoor rijden er een week lang geen treinen van en naar Flevoland. Ook worden er twee extra spoorbanen aangelegd, zodat er tussen Almere en Schiphol dubbel zoveel treinen kunnen gaan rijden. Daarnaast wordt een 24 kilometer lang geluidscherm aangelegd op het traject.

Wegwerkzaamheden aan de A1

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl