Een hulpkonvooi van het Rode Kruis in juni in Syrië
NOS Nieuws

Rode Kruis: enorm tekort aan medische hulp voor Syrië

Het Nederlandse Rode Kruis slaat alarm vanwege het enorme tekort aan medische hulp voor Syrië. De organisatie begint een nieuwe inzamelingsactie op giro 6868 om medicatie en voedsel naar de conflictgebieden te kunnen brengen en meer mobiele klinieken op te bouwen.

Volgens het Rode Kruis is het geld voor humanitaire hulp bijna op. De organisatie verwacht dat er zeker 40 miljoen euro extra nodig is, om tot het einde van het jaar genoeg voorraden naar Syrië te kunnen brengen.

"Als dat geld niet binnenkomt, zullen we minder voedsel moeten uitdelen, of minder medicatie naar ziekenhuizen brengen", zegt het hoofd internationale hulpverlening van het Rode Kruis, Juriaan Laar. Dit geldt ook voor andere landen in oorlog, zoals Congo, Jemen en Zuid-Soedan.

Naast de eerste hulp op locatie, ondersteunt de organisatie bestaande ziekenhuizen met medisch personeel en bevoorrading. Verder probeert het Rode Kruis de burgers in belegerde gebieden te helpen door bijvoorbeeld waterputten te slaan en elektriciteitsnetwerken te herstellen na een bombardement.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl