Speciale anti-terreur-eenheid bij het huis van de verdachte in Eisenhüttenstadt.
NOS Nieuws

Terreurverdachte Eisenhüttenstadt toch weer opgepakt

De 27-jarige terreurverdachte in het Oost-Duitse Eisenhüttenstadt die woensdag werd opgepakt en later weer werd vrijgelaten, is vanmiddag opnieuw opgepakt. Hij wordt er nu van verdacht dat hij informatie over explosieven en doelen voor aanslagen heeft uitgewisseld met een 30-jarige medeverdachte. Tegen de 30-jarige man is een arrestatiebevel uitgevaardigd.

Meer onderzoek naar de chatgesprekken van de twee heeft geleid tot de aanhouding en het arrestatiebevel. De 27-jarige man, van wie vermoed wordt dat hij sympathisant van Islamitische Staat is, whatsappte met de medeverdachte onder meer over een stadsfeest dat de komende week in Eisenhüttenstadt wordt gehouden en dat mogelijk geschikt was als doelwit.

De 27-jarige werd woensdag door een speciale anti-terreureenheid aangehouden voor het beramen van een terroristische aanslag. Gisteravond werd hij vrijgelaten, maar het onderzoek naar zijn telefoon en computer ging verder. De verdachte woont nog thuis bij zijn moeder. De man bekeerde zich volgens de Duitse zender RBB een aantal jaren geleden tot de islam. De Duitse inlichtingendienst zou hem al in de gaten hebben gehouden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl