Tom Dumoulin reed vorig jaar lang in de leiderstrui in de Vuelta
NOS Wielrennen

Vuelta live te zien bij de NOS

De Olympische Spelen zijn nog niet voorbij of het volgende grote sportevenement van deze zomer dient zich al aan. De Vuelta a España. De ronde is dagelijks live te volgen bij de NOS, vanaf 16.00 uur is er een livestream met commentaar op NOS.nl.

Ook op televisie is er veel aandacht voor de derde grote wielerronde van het jaar. In de weekenden zijn er live-beelden op NPO 1, doordeweeks is de Vuelta in samenvatting te zien in het Sportjournaal. In het eerste weekend gaat de olympische sport voor op de Vuelta, en kan het zijn dat de live-beelden op televisie schaars zijn.

Geen Dumoulin, wel Kruijswijk

Een snelle blik op de startlijst leert dat de revelatie van vorig jaar, Tom Dumoulin, dit jaar niet van de partij is. Hij reed al de Giro en de Tour, en pakte zilver op de Olympische Spelen. Ook de andere twee Nederlandse ritwinnaars uit 2015, Bert-Jan Lindeman en Danny van Poppel, zijn er niet bij.

Bij Lotto-Jumbo is Steven Kruijswijk, die dit jaar veel indruk maakte in de Giro, de kopman. In totaal staan er negen Nederlanders aan het vertrek van de 71ste Vuelta, die zaterdag van start gaat met een ploegentijdrit over 27,8 kilometer.

Terugblik op de prachtige Vuelta van Dumoulin

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl