AZ viert de 1-0 van Stijn Wuytens

AZ op rozen na zege in Novi Sad

AZ staat op de rand van de groepsfase van de Europa League. De Alkmaarders wonnen in Servië de eerste wedstrijd van de play-offs tegen Vojvodina Novi Sad met 3-0.

AZ stond tegen de verhoudingen in bij rust al met 2-0 voor. Vooral Vojvodina viel aan (Sinisi Babic miste een opgelegde kans), maar de Alkmaarders sloegen bij twee kansen toe.

Stijn Wuytens kopte na een half uur uit een voorzet raak en in de extra tijd van de eerste helft bleef Fred Friday, weggestuurd door Markus Henriksen, oog in oog met de doelman kalm.

AZ had na de rust weinig moeite om de Servische aanvallen te ontregelen. De thuisploeg creëerde slechts een enkele kans. Uitblinker Wuytens besliste het duel door een vrije trap in de kruising te mikken.

Van den Brom: echt geweldig, dit is genieten