Hulk Hogan
NOS Nieuws

Roddelsite Gawker.com definitief genekt door Hulk Hogan

De schadevergoeding van 140 miljoen dollar voor Hulk Hogan heeft website Gawker.com nu definitief de das omgedaan. Na bijna 14 jaar gaat de razendpopulaire site volgende week uit de lucht.

De website had zonder toestemming een sekstape van de worstelaar gepubliceerd. Daarin was een vrijpartij van Hulk Hogan met de vrouw van zijn voormalig beste vriend te zien.

135 miljoen dollar

Door de schadevergoeding ging het bedrijf achter de website in juni al failliet. Achter de schermen werd nog geprobeerd de website te redden. Dat lukte wel voor zes andere websites van Gawker Media. Het Spaanstalige televisienetwerk Univision legde enkele dagen geleden 135 miljoen dollar op tafel, maar dus niet voor het vlaggenschip Gawker.com.

Bij veel beroemdheden en rijke mensen is de website niet geliefd. De rechtszaak die Terry Bollea (de echte naam van Hulk Hogan) aanspande tegen Gawker.com werd met enkele miljoenen euro's gefinancierd door techmiljardair Peter Thiel. Die vond dat de website de privacy van beroemdheden te veel schond. Zo maakte de sterrenwebsite in 2007 voor het grote publiek bekend dat Thiel homoseksueel is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl