NOS Sport

'Vierde worden is een enorme teleurstelling'

Van der Horst: vierde worden is een grote teleurstelling

"We verliezen de shoot-outs op 0,2 seconden. Zo klein zijn de verschillen in het tophockey", zei een teleurgestelde Robert van der Horst na het mislopen van het brons op de Olympische Spelen. "Het lag ook vandaag weer ontzettend dicht bij elkaar."

Oranje had het heel lastig tegen Duitsland, maar kwam desondanks vroeg in het derde kwart op 1-0. "Het is zonde dat we het daarna niet naar 2-0 kunnen doortrekken. Nu wordt het 1-1, krijg je shoot-outs en daarin kan het alle kanten op", aldus de teleurgestelde Van der Horst.

"Vierde worden is een grote teleurstelling. We waren voor meer gekomen, maar we moeten een pas op de plaats maken. We zijn vierde, punt."

Caldas: we hebben gestreden, maar het was niet genoeg

Bondscoach Caldas denkt niet aan opstappen

"We hebben gestreden, maar het was niet genoeg", zei bondscoach Max Caldas. "We hadden graag voor iedereen die is komen kijken en voor TeamNL een bronzen medaille willen binnenhalen."

"We hebben het niet goed gedaan en we moeten goed gaan kijken waar dat aan ligt. Dat begint morgen." Daarbij denkt Caldas niet aan opstappen. "Ik ga door tot Tokio."

Croon na mislopen brons: dit is verschrikkelijk zuur

Croon kan nog niet genieten van olympisch debuut

Op de Spelen van 2020 zal ook Jorrit Croon er ongetwijfeld weer bij zijn. De pas achttienjarige aanvaller maakte zijn olympische debuut in Rio de Janerio, maar die ervaring leverde hem vlak na de wedstrijd nog geen plezier op. "Voor nu is het vooral heel erg klote dat we hebben verloren en kan ik er nog niet van genieten."

Daar veranderde ook zijn prachtige treffer tegen Duitsland niets aan. "We hebben verloren en mijn doelpunt doet er helaas niet zo heel veel meer toe."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl