Politie bij een azc in Almere na een steekpartij in februari
NOS Nieuws

Agressieve asielzoekers worden voortaan uit azc gezet

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) en het ministerie van Veiligheid en Justitie hebben maatregelen genomen om overlastgevende asielzoekers aan te pakken. Zo kunnen agressieve asielzoekers voortaan een week uit het asielzoekerscentrum worden gezet.

De maatregelen zijn bedoeld voor vluchtelingen die bijvoorbeeld strafbare feiten plegen, zich misdragen of andere asielzoekers lastigvallen vanwege hun seksuele geaardheid. Staatssecretaris Dijkhoff schreef eerder dit jaar al aan de Tweede Kamer dat "overlastgevers harder moeten worden aangepakt om duidelijk te maken dat het gedrag niet getolereerd wordt".

Het COA is nog bezig met het inrichten van een speciale opvanglocatie voor asielzoekers die problemen veroorzaken. De mensen die zich niet gedragen zitten dan bij elkaar in een aangepast centrum met een strenger en soberder regime.

Het COA en het ministerie wachten niet af tot de opvanglocatie klaar is. Dat betekent dat asielzoekers die overlast veroorzaken in sommige gevallen tijdelijk op straat kunnen belanden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl