In Mexico worden geregeld mensen vermist
NOS Nieuws

Tientallen lijken gevonden in oosten van Mexico

In het oosten van Mexico is een massagraf ontdekt. Er zouden zeker zestig lijken in liggen. Mogelijk gaat het om mensen die al jaren worden vermist.

De ontdekking is gedaan door een organisatie die op zoek is naar vermiste familieleden. In Mexico verdwijnen geregeld mensen. In totaal verdwenen er in Mexico tussen 2007 en midden 2015 zo'n 25.500 mensen. De organisatie schrijft de verdwijningen toe aan criminele bendes en de politie.

Een van de bekendste vermissingszaken in Mexico is de verdwijning van zeker 43 studenten in september 2014. Bijna twee jaar later is nog steeds weinig duidelijkheid over deze zaak. Waarschijnlijk werden de studenten in de stad Iguala, in de zuidelijke staat Guerrero, bij een protest opgepakt en overgedragen aan een drugsbende. Die zou hen hebben vermoord en de lichamen hebben verbrand.

Drugsoorlog

Bij de drugsoorlog in het land vallen veel doden. Volgens de organisatie grijpen agenten en militairen de strijd tegen de drugs aan om snel naar de wapens te grijpen. De afgelopen tien jaar zijn naar schatting 100.000 mensen slachtoffer geworden van geweld.

Het massagraf ligt in de buurt van Colinas de Santa Fe, in de staat Veracruz. Dat is een van de gevaarlijkste delen van het land. Verscheidene drugssyndicaten strijden daar om de macht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl