Het hoofdkantoor van Cisco Systems in San Jose, Californië
NOS Nieuws

Massa-ontslag bij techbedrijf Cisco

De Amerikaanse producent van netwerkapparatuur Cisco ontslaat zo'n 5500 mensen. Het technologiebedrijf moet hervormen vanwege de dalende vraag naar netwerkcomponenten en wil zich meer richten op het ontwikkelen van software.

Ongeveer 7 procent van de werknemers van Cisco Systems komt op straat te staan. De ontslaggolf begint nog deze zomer. In totaal werken ongeveer 74.000 mensen bij het Amerikaanse bedrijf.

De vraag naar netwerkapparatuur neemt sterk af, doordat steeds meer bedrijven overschakelen op grote centrale datacenters voor de opslag van hun data. Ze hoeven daardoor geen eigen apparatuur meer aan te schaffen en te beheren.

Overnames

Het is niet voor het eerst dat Cisco snijdt in het personeelsbestand. De afgelopen jaren werden bij reorganisaties al duizenden mensen ontslagen. Door een flink aantal overnames bleef het aantal werknemers nagenoeg gelijk.

In de Benelux werken ongeveer 1900 mensen bij Cisco en het bedrijf heeft ook een kantoor in Amsterdam. Het is niet bekend of daar ook banen verdwijnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl