NOS Sport

Drama voor Nederlandse tienkampers in Rio

De olympische tienkamp is voor de Nederlandse atleten in Rio de Janeiro op een drama uitgelopen. Nadat Eelco Sintnicolaas in de ochtenduren al de strijd had moeten staken, voelde later op de dag ook Pieter Braun zich door blessures gedwongen de handdoek in de ring te werpen.

Braun, die na drie onderdelen de dertiende plaats bezette, stopte bij het hoogspringen. Hij was over 1,95 gegaan, maar bij 1,98 ging het twee keer mis. De derde poging liet hij lopen. Voor de 400 meter meldde hij zich af.

Braun was bij het verspringen in de ochtend geblesseerd geraakt. Bij zijn laatste poging, die een persoonlijk record opleverde, liep hij een spierblessure in de liesstreek op.

Stijf

Braun probeerde het nog wel, maar kwam al snel tot de conclusie dat doorgaan zinloos was. "Ik heb daarna nog wel met de kogel gestoten, maar toen was het al wat stijf. Daarna heb ik een paar uur gerust. Toen ik wakker werd, kon ik niet meer lopen."

Braun werd intensief behandeld. "Ze hebben er alles aan gedaan om me fit te krijgen. Dat ik 1,95 haal bij het hoogspringen verbaast me. Het ging echt niet meer."

Sintnicolaas

Eelco Sintnicolaas meldde zich na het eerste onderdeel, de 100 meter, geblesseerd af voor de rest van het programma. "Dit hebben we allebei niet zien aankomen. Dit is gewoon domme pech", stelde Braun.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl