NOS Nieuws

Bebloed jongetje in Aleppo raakt gevoelige snaar

Beelden van gewond jongetje duizenden keren gedeeld op sociale media

Op internet is een video opgedoken van een bebloede Syrische jongen die na een luchtbombardement in Aleppo onder het puin van een huis vandaan gehaald is. Op de beelden is te zien dat het jongetje in een ambulance wordt gezet en stilletjes om zich heen kijkt. Beduusd kijkt hij naar zijn verwondingen.

Het zou gaan om de 5-jarige Omran Daqneesh. Hij zou zijn getroffen door een Russisch bombardement. De beelden zijn door een lokale zender uit Aleppo naar buiten gebracht.

Ziekenhuis eerder gebombardeerd

De Syrische jongen raakte samen met vier andere kinderen en drie volwassenen gewond bij het bombardement. Omran werd naar een ziekenhuis in Aleppo gebracht dat eerder ook is geraakt bij luchtaanvallen.

Nadat dokters zijn hoofdwond hadden behandeld en het stof van zijn gezicht hadden verwijderd, mocht het jongetje het ziekenhuis verlaten. De artsen meldden dat gisteren behalve Omran nog 11 kinderen onder de 15 jaar met verwondingen naar het ziekenhuis waren gebracht.

Aylan

De video van Omran maakt indruk op veel mensen, zo valt te zien op sociale media, waar de beelden duizenden keren zijn gedeeld. De reacties doen denken aan de reacties op de foto van het Syrische jongetje Aylan, die vorig jaar september dood op het strand in Turkije werd gevonden.

De strijd om Aleppo gaat onverminderd door. Vooral in het oosten van de stad vinden veel bombardementen plaats. Rusland kondigde vorige week een dagelijkse gevechtspauze aan van drie uur, zodat konvooien met voedsel en hulpgoederen de stad kunnen bereiken, maar daar kwam niets van terecht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl