De gemeenteraad van Bunschoten
In samenwerking met
RTV Utrecht
NOS Nieuws

Burgemeester Bunschoten: drankgebruik Polen buiten proporties

De gemeenteraad van Bunschoten kwam gisteravond terug van reces om te spreken over de overlast van Poolse arbeidsmigranten, schrijft RTV Utrecht.

De VVD en de SGP hadden de kwestie aangekaart vanwege een zware mishandeling afgelopen vrijdag. Daarbij raakte een Pool zwaargewond aan zijn hoofd. Een ander werd aangehouden en zit nog vast. De aanleiding voor de mishandeling is nog onduidelijk.

Volgens burgemeester Van de Groep komt de overlast vooral door het alcoholgebruik van de Polen. "Het drankgebruik van Polen in Bunschoten is buiten alle proporties. In alle gevallen was er drank in het spel, veel drank." De burgemeester heeft de gemeenteraad verder laten weten dat de ernstige mishandeling plaatsvond in huiselijke sfeer.

Gele kaart

Bewoners worden door de burgemeester opgeroepen om overlast te melden bij een meldpunt. Polen die zich misdragen krijgen dan van hun uitzendbureau een gele of een rode kaart.

Een verslaggever van RTV Utrecht sprak met een aantal Polen in Bunschoten. Volgens hen is niet de drank het probleem, maar de drugs die op iedere hoek te koop zouden zijn.

Advertentie via Ster.nl