Twee leden van de 'Audi-bende' kwamen na een inbraak om
NOS Nieuws

Ruim vier jaar cel voor lid Nederlandse 'Audi-bende'

De rechtbank in Aken heeft een Nederlandse man veroordeeld tot een celstraf van vier jaar en drie maanden. De 25-jarige Mohamed al B. was lid van de 'Audi-bende', die verantwoordelijk is voor een aantal plofkraken in Duitsland. Het Openbaar Ministerie had vanochtend zeven jaar geëist.

Mohamed al B. werd eind vorig jaar opgepakt na een plofkraak in Flörsheim am Main, in de buurt van Frankfurt. Hij was ook aangeklaagd voor een plofkraak in de buurt van Aken.

Leden van de Nederlandse bende rijden na plofkraken in Duitsland met hoge snelheid terug naar Nederland, meestal in gestolen Audi's. In februari kwamen twee leden van de bende om het leven bij een verkeersongeluk na een inbraak in een telefoonwinkel in Uerdingen, vlak bij Venlo. Een derde inzittende raakte gewond. In maart was er ook een ongeluk met een vluchtauto bij Meppen. Een van die inzittenden kreeg in juni vier jaar celstraf opgelegd.

Mohamed al B. heeft altijd ontkend dat hij betrokken was bij plofkraken. Wel gaf hij toe dat hij een Audi heeft gestolen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl