In het dorpje Lower Lake in de Amerikaanse staat Californie gingen 175 woningen in vlammen op
NOS Nieuws

82.000 mensen geëvacueerd om bosbrand Californië

Vanwege een snel groeiende bosbrand in het zuiden van de Amerikaanse staat Californië zijn 82.000 mensen geëvacueerd. Volgens de brandweer van San Bernardino gaat het om meer dan 34.000 huishoudens.

Een aantal gebouwen staat in brand. Het is niet bekend om wat voor gebouwen het gaat of hoe groot de schade is.

Binnen acht uur ging ten oosten van Los Angeles een gebied van meer dan 36 vierkante kilometer in vlammen op. Onder meer de bergpas Cajon Pass en een snelweg werden tijdelijk afgesloten in verband met de branden. De staat wordt al enige tijd geteisterd door verschillende grote bosbranden.

Verdachte opgepakt na bosbranden in Californië

Aanhouding

In het noorden van Californië is een bouwvakker aangehouden, die een van de branden mogelijk heeft aangestoken. Volgens de autoriteiten is het een man van 40. Hij wordt in verband gebracht met een grote bosbrand afgelopen weekend waarbij 175 huizen en winkels in het dorpje Lower Lake afbrandden.

Het onderzoek naar de man liep al meer dan een jaar. Hij zou sinds vorig jaar betrokken zijn geweest bij zestien andere bosbranden in de regio.

Brandweerman

In 2007 werd de man vier maanden ingezet als brandweerman bij bosbranden. De tijdelijke baan was onderdeel van een gevangenisstraf van vijf jaar die hij uitzat voor illegaal drugs- en wapenbezit.

De bouwvakker wordt door de autoriteiten niet verdacht van brandstichting bij de drie grote branden in Lake County vorig jaar. Bij die bosbranden werden meer dan duizend woningen verwoest.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl