Bij de tentoonstelling van Mohammed-cartoons was veel beveiliging en werden de schutters meteen gedood
NOS Nieuws

Van der Steur wil uitleg over voorkennis FBI bij Garland-schietpartij

De FBI heeft Nederland niet geïnformeerd dat er aanwijzingen waren voor een aanslag in Garland, Texas, in mei vorig jaar. Dat schrijft minister Van der Steur in antwoord op Kamervragen van de PVV. Geert Wilders was in Garland aanwezig bij een expositie van Mohammed-cartoons.

Vorige week werd bekend dat een medewerker van de FBI voorkennis had over de schietpartij. Wilders hield er een toespraak; hij had de tentoonstelling al verlaten toen twee mannen op een agent begonnen te schieten.

De agent raakte lichtgewond, de daders werden vrijwel direct door de zwaar bewapende beveiligers doodgeschoten.

Vogelvrij?

Minister Van der Steur wil van zijn Amerikaanse collega weten hoe hij de berichten "over de vermeende voorkennis van de FBI" moet duiden. Hij zegt dat er op de gebruikelijke wijze informatie is uitgewisseld met de VS en dat de Amerikanen hem niet op de hoogte hebben gesteld van voorkennis bij de geheime dienst.

PVV-leider Wilders zegt tegen de site TPO dat hij meer duidelijkheid wil. "Ik zal morgen vervolgvragen stellen met het verzoek om snel antwoord en opheldering, want vogelvrije bezoeken aan de VS zijn voor niemand aangenaam, me dunkt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl