Davy Klaassen baalt na de vroege achterstand tegen FK Rostov

Sterk Ajax niet langs defensief FK Rostov

Ajax heeft het eerste duel in de play-offs om een plaats in de groepsfase van de Champions League tegen FK Rostov met 1-1 gelijkgespeeld. Christian Noboa zette de bezoekers vroeg op voorsprong, Davy Klaassen bracht zijn ploeg voor rust langszij.

De Amsterdammers kregen handenvol kansen, maar vonden keer op keer de Russische doelman Soslan Djanajev op hun weg.

Eenrichtingsverkeer

De ploeg van Peter Bosz speelde vrijwel de hele wedstrijd op de helft van de tegenstander, maar echt verontrusten deed dat de Russische tegenstander niet. Met die defensieve speelwijze werd FK Rostov namelijk tweede in de competitie en op die manier schakelden ze Anderlecht uit in de voorronde van de Champions League.

Na kansen in de beginfase voor Davy Klaassen (kopbal) en de in de basis debuterende Bertrand Traoré scoorden de bezoekers uit de eerste de beste aanval. Klaassen veroorzaakte een vrije trap op de rand van de zestien die door de Ecuadoriaan Christian Noboa listig voorbij doelman Jasper Cillessen werd geschoten.

Cillessen rekende zichzelf de tegentreffer aan. De doelman, wiens zicht op het laatste moment ontnomen werd door een paar blauwhemden in de muur, deed een stapje in de verkeerde richting en was daarop kansloos op de inzet van Noboa.

Davy Klaassen legt aan vanaf elf meter na een handsbal van César Navas
    De Ajax-aanvoerder zet de Russische doelman Soslan Djanajev op het verkeerde been.
    en viert de gelijkmaker

Klaassen maakte zijn foutje goed door nog voor rust, na hands van FK Rostov, vanaf elf meter de gelijkmaker aan te laten tekenen. De gelijkmaker was terecht, want de Amsterdammers waren zeker in de eerste helft heer en meester.

Met name Younes El Ghazi en Amin Younes dartelden regelmatig langs hun directe tegenstanders en Traoré liet een paar fraaie staaltjes zien voor het doel. Maar wat Ajax ook probeerde, steeds stond doelman Djanajev op hun weg.

Mindere tweede helft

In het tweede bedrijf werd het spel van de Amsterdammers minder en waren de kansen spaarzamer. Traoré dwong Djanajev nog tot een knappe redding en even later tikte de doelman een schot van Nemanja Gudelj nog net weg onder de lat.

Rostov kwam er nauwelijks nog aan te pas, maar het spel van Ajax werd slordiger en een beloning voor het vele balbezit bleef uit.

En dus zal Ajax volgende week woensdag alsnog moeten scoren in Rostov. Dan zal de Russische muur ongetwijfeld weer opgetrokken worden.