Bloemen bij het winkelcentrum na de schietpartij
NOS Nieuws

Leverancier wapen München gearresteerd

De Duitse politie heeft iemand gearresteerd die vrijwel zeker het vuurwapen leverde aan de man die onlangs bij een winkelcentrum in München negen mensen doodschoot. Hij werd vandaag aangehouden in Marburg, ten noorden van Frankfurt am Main. De verdachte is een Duitser van 31, meldt de Beierse justitie.

De 18-jarige schutter kocht het wapen in het illegale circuit, op het darknet, een moeilijk toegankelijk deel van internet. De man die nu is aangehouden zou het wapen met 350 patronen persoonlijk aan de dader hebben overhandigd.

Valstrik

Dankzij de arrestatie van twee andere klanten kwamen rechercheurs de wapenhandelaar op het spoor. Ze zetten een valstrik voor hem op. Ze maakten op internet een afspraak voor de levering van enkele vuurwapens, waaronder een Glock 17-pistool. De handelaar schepte op, dat hij zo'n wapen ook aan de schutter in München had geleverd.

Bij de schietpartij in München van 22 juli pleegde de dader, een Iraans-Duitse man, zelfmoord. Naar later bleek, was de schutter een depressieve eenling, gefascineerd door grote schietpartijen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl