Screenshots uit de app
NOS Nieuws

Google komt met nieuwe app voor videobellen

Google lanceert vandaag een app om videogesprekken te voeren. De app heet Google Duo en moet een concurrent worden van FaceTime en Skype, die videogesprekken per mobiele telefoon groot maakten.

Google is een van de laatste grote techbedrijven dat met een app voor videobellen komt, maar denkt gebruikers toch aan zich te kunnen binden. Volgens het bedrijf maakt de helft van alle volwassenen in de Verenigde Staten geen gebruik van videobellen - ze zouden het te lastig vinden. Google Duo lijkt die groep in gedachten te hebben: de app heeft geen toeters en bellen. De vraag is of zo'n simpele gebruikservaring het verschil kan maken met de concurrentie.

Zo kunnen gebruikers in de app geen chatberichten versturen en niet met meerdere mensen tegelijk bellen. Bovendien kan er met Google Duo alleen van mobiele telefoon naar mobiele telefoon gebeld worden. Videobellen van of naar tablets en computers is er niet bij. Met Skype van Microsoft kan dat bijvoorbeeld wel.

Knock Knock

Wel bijzonder is dat de nieuwe app geschikt is voor zowel iOS als Android. Dat kan gebruikers van FaceTime lokken, omdat zij alleen videogesprekken kunnen voeren met contactpersonen die ook een Apple-apparaat gebruiken.

Als extraatje komt Google met de functie 'Knock Knock', die een live beeld van de beller laat zien nog voordat de gebruiker opneemt. De persoon die gebeld wordt is overigens niet in beeld. Zo kan het telefoontje worden geweigerd zonder dat de beller dat merkt. De functie is echter alleen beschikbaar voor Android-gebruikers, omdat Apple andere bedrijven de toegang ontzegt tot het vergrendelde scherm van de iPhone.

De app beveiligt gesprekken daarnaast met zogenoemde 'end-to-end'-versleuteling. Daarbij kan ook Google zelf niet meekijken met gesprekken. Ook Allo, een chat-app die Google gaat uitbrengen, is op die manier beveiligd. Voor de bestaande chat- en video-app Hangouts verandert er niets.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl